Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Τα ρέστα μου στην… Δικαιοσύνη

Κατά την δική μου ταπεινή εκτίμηση, το πρόβλημα (-τα) που αντιμετωπίζουμε σήμερα, οικονομικό, πολιτικό, θυμού, αγανάκτησης, ακόμα και το σεξουαλικό οφείλεται στην παντελή έλλειψη δικαιοσύνης.
Στην Ελλαδίτσα μας, έχουμε τους δικαστές μόνο για να βάζουν κανένα ανήλικο τοξικομανή στην φυλακή ή να κατασχέτουν την περιούσια κάποιου μικρό-οφειλέτη, εξαντλώντας σε τέτοιου είδους περιπτώσεις τα όρια του νόμου. Ουδέποτε έχουμε δει κάποιο από τα μεγάλα ψάρια να πηγαίνει στην φυλακή και προσωπική μου εκτίμηση κάτι τέτοιο θα αργήσει πολύ ακόμη…  
Δεν είδαμε πότε κάποιον από τους νονούς της νύχτας να οδηγείτε φυλακή, ώστε να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι ομοϊδεάτες του. Δεν είδαμε πότε κάποιο «όργανο της τάξης» και του χάους να οδηγείτε στις φυλακές για τα εγκλήματα του. Έχουμε ακούσει κατά καιρούς για άπειρα πολιτικό-οικονομικά σκάνδαλα, άλλα πότε δεν έχουμε ακούσει για ποινές σε αυτούς που ευθύνονται. Μάθαμε για το Βατοπέδι που πουλήθηκε σε τιμή ευκαιρίας, για υποβρύχια που γέρνουν, για πυραύλους Patriot που ήταν τελικά μεταχειρισμένοι, για Hummer που κόστισαν όσο διαστημόπλοια,  για την Siemens, για το χρηματιστήριο, για τα ασφαλιστικά ταμεία, και για πάρα πολλά άλλα! ΠΟΤΕ όμως δεν είδαμε ή δεν μάθαμε για κάποιον να πληρώνει για τα εγκλήματα του (ς). ΠΟΤΕ!
Ανομία και ατιμωρησία παντού, και ας βρεθεί κάποιος από τους αναγνώστες να μου πει ή ακόμη καλύτερα να μου δώσει ένα παράδειγμα για το αντίθετο! Να μου πει Chilly λες ψέματα!  Να μου πει «να το τάδε είναι άψογο και καθόλα νόμιμο»!  Ένα παράδειγμα όχι δεύτερο!
Μετά καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε το μάρμαρο για τις μίζες, τα σπίτια στην Δ. Αρεοπαγίτου, και τα εξοχικά στις όμορφες Κυκλάδες! Πως λοιπόν να μην είναι ο κόσμος έξαλλος με αυτή την κατάσταση? Πώς να μην θέλει την απονομή δικαιοσύνης? Πως? Όταν αισθάνεται ότι ασφυκτιά και τον πνίγει το άδικο…. Όταν βλέπει οι νόμοι να εφαρμόζονται επιλεκτικά μόνο σε αυτόν, και αυτός να χάνει τα πάντα και οι «κλέφτες» να παραμένουν ατιμώρητοι … τότε φοβού την αντίδραση του!  Η αντίδραση σίγουρα θα είναι απρόβλεπτη… Ψεύτης να βγω, άλλα φοβάμαι ότι από τον Σεπτέμβριο θα δούμε πολλές τέτοιες αντιδράσεις…
Η μόνη ελπίδα που έχουμε είναι σε ένα μελλοντικά αδιάβλητο σύστημα δικαιοσύνης. Ένα σύστημα δικαιοσύνης που κάνεις δεν θα μπορεί να το «επηρεάζει» όσα λεφτά, όπλα, κασέτες κλπ και ας έχει στα χέρια του. Για τον σκοπό αυτόν πρέπει να αναδειχτούν δικαστές με ψυχή και κότσια – καλά σίγουρα χρειάζονται και αρχ…α! Όχι φλώροι που επειδή στο σχολείο ήταν της φάπας τώρα το παίζουν τσάμπα μάγκες εκεί που τους παίρνει ΜΟΝΟ! Δικαστές που θα ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, και θα τιμήσουν την θέση τους! Δεν θα φοβηθούν από κανένα τραμπούκο και θα κλείσουν τα σπίτια στους πάσης φύσεως κλέφτες!
Εάν οι δικαστές βοηθήσουν, η τωρινή κατάσταση που επικρατεί στην κοινωνία σήμερα σύντομα θα εκτονωθεί, και μελλοντικά οικονομικές ατασθαλίες, μίζες και φοροδιαφυγή που μας έφτασαν στην χρεοκοπία θα εκλείψουν.  Ας διαψεύσουν οι Δικαστές  τις Κασσάνδρες που λένε ότι και «αυτοί πουλημένοι είναι και κομμάτι του συστήματος». Τότε ίσως να σωθούμε… όποτε παίζω τα ρέστα μου στην Δικαιοσύνη.
Υ.Γ. Το κείμενο αυτό είναι αφιερωμένο στον εν δυνάμει δικαστή Sancho και στην προσπάθεια του να επιτευχθεί ο στόχος του. Χρειαζόμαστε και άλλους Ανθρώπους-Δικαστές με ψυχή και θάρρος γνώμης, που πραγματικά θέλουν να αλλάξουν το απεχθές σήμερα.  Υπομονή και δύναμη φίλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου