Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Τα απαγορευμένα του ΜΠΑΤΣΟΚ

Πάνε μέρες τώρα που ήθελα να γράψω για την κίνηση της κόρης του αείμνηστου Μάνου Λοΐζου –κα. Μυρσίνη Λοΐζου, καθώς και του συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου άλλα όλο με κάτι άλλο καταπιανόμουν και το αμελούσα…
Και οι δυο συμπολίτες μας επίσημα διαμήνυσαν στο ΜΠΑΤΣΟΚ ότι τα τραγούδια σημαία του κινήματος, το «Καλημέρα Ήλιε» και το «Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες», δεν μπορούν πλέον να ακούγονται στις κομματικές τους εκδηλώσεις. Οι κύριοι λόγοι που επικαλέστηκαν και οι δυο συμπολίτες μας, είναι λόγοι ευθιξίας. Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι μόνο να επικροτήσω μπορώ αυτήν τους την κίνηση.
Τα τραγούδια του Μ. Λοΐζου και του κ. Ανδριόπουλου δεν γράφτηκαν για να υμνήσουν ούτε να εμπνεύσουν την σημερινή κατοχική κυβέρνηση ληστών. Γράφτηκαν και ενέπνευσαν το κίνημα και τους αγώνες άλλων εποχών. Εποχών πλέον λησμονημένων, και οι πρώτοι που τις λησμονήσαν ήταν αυτοί οι ίδιοι που τα πρωτοτραγούδησαν αυτά τα τραγούδια!..
Δικαίως, οι δυο συμπολίτες μας, αφαίρεσαν τα πνευματικά δικαιώματα από ένα κόμμα χωρίς την παραμικρή υπόνοια ιδεολογίας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι υπηρέτες του κόμματος αυτού, λειτουργούν μόνο υπό την καθοδήγηση των ξένων αφεντικών τους. Και πώς να εξηγήσεις και να μεταφράσεις στον Jeffrey τι εννοούσε ο Λοΐζος όταν έγραφε το «Καλημέρα Ήλιε» Πως? Good morning Sun? δεν γίνεται!
Απ εδώ και στο εξής οι κομματικές συγκεντρώσεις των πρασινοφρουρών και λοιπών ανάλγητων κομματόσκυλων, θα γίνονται υπό τους ήχους κλασσικών κομματιών από τα στρουμφάκια – αφού έτσι και αλλιώς παιδική χαρά είναι ή με άσματα της λαϊκής καλλιτέχνιδας Britney Spears για να μπορεί να καταλαβαίνει και ο Jeffrey. Μα τι λέω αυτός δεν καταλαβαίνει τίποτα!!
Υ.Γ. Επιτέλους θα μπορώ να τραγουδάω το «Καλημέρα Ήλιε», χωρίς να με αποκαλέσει κάποιος ΠΑΣΟΚΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου