Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Το δικό σας Τέρας !!

Το Τέρας του Δημοσίου ή το Δημόσιο Τέρας? Δεν ξέρω ποιος τίτλος είναι καλύτερος ή ποιος ανταποκρίνεται καλύτερα στην πραγματικότητα. Τέρας είναι πάντως σίγουρα!
Και πως αλλιώς να το ονοματίσεις εκτός από τέρας?... Τέρας ασύλληπτων διαστάσεων – εξάλλου να υπενθυμίσω σε όλους ότι δεν ξέρουμε καν τον ακριβή αριθμό των απασχολούμενων / ανεπάγγελτων στον δημόσιο τομέα! Πότε δεν μάθαμε τα ακριβή αποτελέσματα της καταγραφής των δημόσιων υπαλλήλων! Ελληνική πρωτοπορία να μην γνωρίζεις καν πόσους υπάλληλους έχεις!
Αδηφάγο τέρας, αφού αυτό ευθύνεται εν πολλοίς για την σημερινή μας οικονομική κατάσταση και το δημόσιο χρέος, με τις ασύλληπτες σπατάλες του! Εν μέσω οικονομικής κρίσης και υποτιθέμενης οικονομικής εξυγίανσης και του δημοσίου  τομέα, μόνο μια μικρή αύξηση κατά 18,94% του κρατικού προϋπολογισμού κατασπαταλήθηκε για το Δημόσιο για το 2011, συγκριτικά με το 2010! Ζήτω η οικονομική εξυγίανση δηλαδή!! Γιατί να μην μας κάνουν και στις δουλείες μας μια τέτοια εξυγίανση και «μείωση»?
Επί χρόνια οι κυβερνήσεις χάους του ΜΠΑΤΣΟΚ και της ΝΔ, έθρεφαν το τέρας του Δημοσίου. Θέλοντας να «δημιουργήσουν» νέες θέσεις εργασίας στις οποίες όλος τυχαίος βολεύονταν μόνο κάτι ξαδέλφια τους, κοντοχωριανοί τους, και πάσης φύσεως γλύφτες από κομματικές νεολαίες,  κομματικές οργανώσεις κλπ.
Όποιος έχει επισκεφτεί την οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία σίγουρα θα έχει παρατηρήσει, μικρά διάσπαρτα άδεια γκισέ. Εεε λοιπόν αυτά τα γκισέ είναι εκεί γιατί εφευρέθηκαν από κάποιους για να εξυπηρετήσουν κάποιους δικούς τους! Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι ή καλύτερα δημόσιοι ανύπαρκτοι που οι υποτιθέμενοι συνάδελφοι τους δεν τους έχουν δει ποτέ! Απλά εμφανίζονται ως ονόματα στην μισθοδοσία της υπηρεσίας τους κάθε μήνα!!
Άλλα τώρα κύριοι – πως αλλιώς να σας αποκαλέσω για να μην αρχίσω τα γαλλικά πρωί-πρωί – το τέρας που δημιουργήσατε θα σας κατασπαράξει! Μην ψάχνετε πια το αυγό του φιδιού γιατί το φίδι γεννήθηκε!  Ταΐζατε όλους αυτούς τόσα χρόνια για να δουλεύουν κάποιοι και να κάθονται κάποιοι άλλοι, και τώρα ζητάτε να κλείσουν δημόσιοι οργανισμοί και να συρρικνωθεί το Δημόσιο. Να ξεβολευτούν τα φιλαράκια σας? Πάτε καλά? Ξέρουμε όλοι ότι αυτό δεν θα γίνει ποτέ! Γιατί, εκτός από κότες, είστε και δέσμιοι πλέον όλων αυτών! Τους έχετε ανάγκη τους χρειάζεστε, έρχονται εκλογές! Και ποιος θα σας ψηφίσει, εγώ? Αποκλείεται!!  
Δημιουργήσατε νονούς-εργατοπατέρες που για το μόνο που είναι ικανοί είναι να οργανώνουν ταξιδάκια «αναψυχής» στην Ρωσία, με τις επιχορηγήσεις που απλόχερα τους δίνατε!  Προδότες εργατοπατέρες που συμφωνούσαν με το 1% αύξηση! Να τους χαίρεστε και πρωτίστως να δω πως θα τους «ελέγξετε» τώρα! Πως που πλέον αρπάζετε φάπες καθημερινά από τους «φίλους» σας! Τολμήστε να τους ξεβολέψετε να γελάσει και το χειλάκι μας, γιατί τόσο μας πικράνατε τελευταία…  
Εμείς ως θεατές θα παρακολουθήσουμε την προσπάθεια σας για συρρίκνωση του Δημοσίου, και θα γελάσουμε με την ήττα που θα υποστείτε! Και θα το προσπαθήσετε γιατί  το υπογράψατε στο Μεσοπρόθεσμο!  Εδώ ο κυρ. Θόδωρος δεν κατάφερε κάποτε να τους «συμμαζέψει» που είναι γνωστό ότι είναι ικανός να φάει τον οποιονδήποτε! Σκεφτείτε μόνο τι έχει φάει τόσα χρόνια για να μοιάζει με βουλιμικό Βούδα!  
Και να μου εξηγήσει κάποιος γιατί για αυτό το δημόσιο τέρας ευθύνεται η αριστερά? Γιατί αυτό διατυμπανίζουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης!  Έχει κυβερνήσει ποτέ η οποιαδήποτε αριστερά? Που ήμουν εγώ? Μόνο στα βουνά «έστηναν» κυβερνήσεις οι αριστεροί!
Υ.Γ. Διευκρίνιση: Τα συνδικάτα είναι αναγκαία για την προστασία των εργαζόμενων, άλλα ο επαγγελματίας συνδικαλιστής είναι προδότης!  Πάρτε γιαούρτι!

2 σχόλια:

  1. Οι δημόσιοι οργανισμοί και κατόπιν παραγγελίας του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών επιταγών θα πρέπει να συρρικνωθούν προκειμένου να εξασφαλιστούν σίγουρα φράγκα για την αποπληρωμή (των τόκων και μόνο) του χρέους απο την στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπορεί να παράσχει διαβεβαιώσεις για άλλες πηγές εσόδων(βλέπε φοροδιαφυγή).Και με ποιούς τρόπους μπορεί να γίνει αυτή η συρρίκνωση?
    α)Με οριζόντιες περικοπές μισθών,με μετατάξεις και ίσως στο κοντινό μέλλον με απολύσεις.
    β)Με την πώληση των παραγωγικών δημόσιων οργανισμών όπως ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ.
    Σίγουρα όχι και τόσο δημοφιλείς κινήσεις απο πλευράς του ΜΠΑΤΣΟΚ.Αν δεν ήξερα τον τρόπο που λειτουργεί το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα θα σκεφτόμουν οτι η μοίρα (πόσο χιούμορ έχει) τα έφερε έτσι ώστε οι γιαλατζί σοσιαλιστές να έρθουν στην εξουσία προκειμένου να σώσουν την χώρα.Σαν να μην πρόκειται για γνήσια τέκνα ενός συστήματος που είχε χτιστεί πάνω στην πελατειακή σχέση ψηφοφόρου-πελάτη.Και ξαφνικά και με μοναδικό γνώμονα την έξοδο της χώρας απο την κρίση πήραν γενναίες αποφάσεις όσο αναφορά τους δημόσιους οργανισμούς.Δηλαδή ξαφνικά ξεπήδησε μια φουρνιά απο πολιτικούς του ΜΠΑΣΟΚ που σκέφτηκαν την υστεροφημία, την οποία θα τους την εξασφάλιζε το καλό που θα έκαναν στην χώρα.Και απο την στιγμή που λαμβάνοντας μέτρα σαν αυτά των οριζόντιων περικοπών των μισθών ήξεραν πολύ καλά οτι η δυσσαρέσκεια των δημόσιων υπαλλήλων θα αποτυπωθεί και στις "κάλτσες"*.Τι λοιπόν τους οδήγησε στην πιστή εφαρμογή πολιτικών που φυσικά υπαγορεύονται απο το εξωτερικό?
    Συγχωρέστε με αλλά δεν πιστευώ οτι η αξία της υστεροφημίας υφίσταται στην σημερινή πολιτική σκηνή.Όταν το ίδιο το κράτος παρουσιαζόταν τόσο ανεύθυνο και διεφθαρμένο μέσω των κυβερνήσεων του ΜΠΑΤΣΟΚ και της ΝΔ ξαφνικά άλλαξε στάση γιατί στο τιμόνι κάθισε το ΓΑΠ?Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο.
    Η αλήθεια είναι οτι δεν μπορώ να εξηγήσω με σαφήνεια και πολύ περισσότερο με αποδείξεις τι ακριβώς πήρε ως αντάλλαγμα η σκληροπυρηνική ομάδα του ΜΠΑΤΣΟΚ απο τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ προκειμένου να ακολουθήσουν μια πολιτική που θα τους ρίξει στο καναβάτσο για τουλάχιστον δύο εκλογικές αναμετρήσεις και οι οποίες μπορεί να σηματοδοτήσουν και την αρχή του τέλους της ύπαρξης του.
    Φυσικά θα γίνουν προσπάθειες λυσσαλέας στήριξης του απο ΜΜΕ ,απο οικονομικούς παράγοντες και απο την ΝΔ.Ναι σωστά διαβάσατε.Απο την ΝΔ.Χωρίς το ΜΠΑΤΣΟΚ δεν θα μπορέσει να επιβιώσει η ΝΔ και το ξέρουν πολύ καλά εκεί στη Συγγρού.Ο ένας εξασφαλίζει στον άλλο τον πέρασμα του στην εξουσία.Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο.
    Προφανώς οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ εκτιμούν οτι η Αριστερά,η μοναδική δύναμη που θα μπορούσε να πάει κόντρα στις επιταγές τους,δεν αποτελεί φόβητρο όταν παρουσιάζετε πολυδιασπασμένη όπως στην παρούσα φάση.Άρα και οι πιθανότητες επιβίωσης του Μπατσοκ ακόμα περισσότερες.
    Εικασίες πολλές μπορούν να γίνουν.Και ξέρω οτι απο ένα σημείο και μετά ξέφυγα και απο το θέμα.Κίνητρο ήταν η διαφωνία μου με τον chilly οτι το Μπατσοκ θα φοβηθεί την πελατειακή σχέση που έχει χτίσει με τους δημόσιους υπαλλήλους.Και προσπαθησα να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους οτι δεν θα θορυβηθούν και ιδιαίτερα να σταθούν απέναντι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι ξεπουλημένοι εργατοπατέρες που διόρισε το ΜΠΑΤΣΟΚ άλλα και η ΝΔ τάχα μου για να συνδικαλίζονται – κάτι σαν το αυνανίζονται – είναι αχόρταγοι ότι και να τους έταξαν δεν θα τους είναι αρκετό! Σίγουρα θα θέλουν και άλλα και κάθε τρεις και λίγο θα κάνουν επίδειξη δύναμης – βλέπε απεργία Ταξί ! Εκτός εάν τους έταξαν και σε αυτούς «βόλτα» με το ελικόπτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή