Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

TRANSFER COMPANY. Επαγγελματικός Θάνατος Στα Νέα Τάγματα Εργασίας


Σίγουρα δεν αποτελεί είδηση ότι η Τρόικα και οι λοιποί εγχώριοι ρουφιάνοι απαιτούν 15,000+ απολύσεις από το Δημόσιο. Αυτό που αποτελεί είδηση είναι ότι κάποιοι “Ελληνικοί” οργανισμοί πέρα από τις απολύσεις του 3% που έχουν ήδη συμφωνηθεί, έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν και νέα παράνομα πλάνα για τον επαγγελματικό φόνο περισσότερων ακόμη Δημοσίων υπαλλήλων!.

Ένα τέτοιου είδους πλάνο καταστρώνει αυτές τις μέρες ο ΟΤΕ, πάντα σε στενή συνεργασία με τους κηδεμόνες του στην Deutsche Telekom! Οι “φίλοι” μας, και πρόσφατοι διασώστες μας, έχουν καταστρώσει το σχέδιο τους ως εξής, αφού το “ελληνικό δίκαιο” δεν επιτρέπει τις απολύσεις σε οργανικές θέσεις στον Δημόσιο τομέα και αφού αυτές οι θέσεις δεν πρόκειται να καταργηθούν, αλλά και ούτε προβλέπεται άμεση τροποποίηση του Συντάγματος σε αυτό το θέμα, σκέφτηκαν το εξής απλό. Να εξωθήσουν όλους τους ανεπιθύμητους σε παραίτηση! Προχωρούν λοιπόν στην δημιουργία μιας νέας θυγατρικής εταιρίας του ΟΤΕ την αποκαλούμενη, έως αυτήν την στιγμή στα χαρτιά εταιρία TRANSFER!

Τι σημαίνει λοιπόν αυτή η εταιρία TRANSFER ρωτάς? Απλά εκεί θα δημιουργηθεί ο κάδος για ανθρώπους απορρίμματα, από τον ΟΤΕ A.E και από όλες τις θυγατρικές του ΟΤΕ*. Εκεί θα πετάγεται ο κάθε “ανεπιθύμητος” για την Deutsche Telekom αλλά και για τα λοιπά λαμόγια της διοικήσεως του ΟΤΕ. Κανείς από τον ΟΤΕ Α.Ε. και τις θυγατρικές του ΟΤΕ δεν θα εξαιρείται, είτε ανήκει στην Cosmote, είτε στην ΟΤΕplus, είτε στην HELLAS COM, MARITEL, ΟΤΕSAT, κ.α.!

Εάν για τον οποιοδήποτε λόγο θεωρηθείς ανεπιθύμητος από κάποιο διοικητικό στέλεχος του ΟΤΕ κινδυνεύεις! Εάν λες πράγματα που ενοχλούν κινδυνεύεις! Εάν ψηφίζεις άλλο κόμμα κινδυνεύεις! Εάν δεν του κάτσεις κινδυνεύεις! Απίστευτη τρομοκρατία για όλους τους υπαλλήλους που ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να τους στείλουν στον αγύριστο, να τους στείλουν στην ΟΤΕ TRANSFER!

Όποιος τυχερός, πάντα με αξιοκρατικές διαδικασίες,“μετατεθεί” σε αυτήν την νεοσύστατη εταιρία θα έρχεται αρχικά αντιμέτωπος με νέες και παράνομες περικοπές στον μισθό και/ή επιδόματα του, και μ' ένα καθεστώς τρομοκρατίας από τα διοικητικά στελέχη! Εκεί λοιπόν θα πέφτει μαστίγιο – και όχι μόνο – μέχρι να αναγκαστεί ο κάθε υγιής άνθρωπος να παραιτηθεί! Τουλάχιστον όποιος θέλει να διατηρήσει την υγεία του, την αξιοπρέπεια του, και το σώας τας φρένας. Έτσι λοιπόν, η νέα “τίμια” εταιρία ΟΤΕ TRANSFER, θα μειώνει τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων και θα γλυτώνει και τις αποζημιώσεις γιατί θα πρόκειται περί παραιτήσεων!

Πάλι προτρέχεις να με αποκαλέσεις υπερβολικό, γραφικό έως και δημαγωγό, άλλα πριν βγάλεις τελικό συμπέρασμα φίλε μου να σου πω και κάτι τελευταίο. Η Deutsche Telekom σε συνεργασία με τα εγχώρια “Golden Killer Boys”δεν πρωτοτυπούν, για άλλη μια φορά αντιγράφουν. Ποιον ρωτάς? Να σου θυμίσω την περίπτωση της France Telecom.

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός France Telecom το 2008 κατέγραψε κέρδη της τάξεως των 4,5 δισεκατομμυρίων Ευρώ! Και ξαφνικά το 2008 άγγιξε η κρίση την Ευρώπη και ξαφνικά άρχισαν και οι αυτοκτονίες στον εν λόγω οργανισμό. Το 2009 είχε συνολικά 35 αυτοκτονίες και έως τον Ιανουάριο του 2011 είχε συνολικά καταγράψει 58 αυτοκτονίες!! Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, και υπό την πίεση των γαλλικών συνδικάτων επενέβη η Γαλλική δικαιοσύνη, η France Telecom δεν άργησε να παραδεχτεί αυτό που όλοι γνώριζαν! Τα τελευταία δυο χρόνια η France Telecom είχε δημιουργήσει και εκπαιδεύσει έναν στρατό στελεχών/βασανιστών με σκοπό να ωθήσουν όσους πιο πολλούς μπορούν σε παραίτηση! Μόνο που δεν τους έκατσε καλά το πλάνο και ο κόσμος πάνω στην απελπισία του δυστυχώς άρχισε να αφαιρεί την ζωή του!

Εκεί λοιπόν οδηγούμαστε σε νέα αμελέ ταμπούρια**, σε νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε νέο ολοκαύτωμα των απλών υπαλλήλων του ΟΤΕ και όχι μόνο! Ο βασανιστής αυτή την φορά δεν θα είναι ούτε Τούρκος, ούτε Γερμανός, θα είναι “Ελληνικό” τσιράκι, ελληνικό φιλάργυρο σάπιο ανθρωποειδές! Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι ο νέος Έλληνας βασανιστής θα είναι πολύ χειρότερος από τον οποιοδήποτε.

Όποιος πιστεύει ότι αυτό θα γίνει μόνο στον ΟΤΕ, και συνεπώς δεν τον αφορά, και ότι η πάρτι του είναι καλυμμένη και θα γλυτώσει, μάλλον ζει σε άλλη χώρα και όχι στο υπό κατοχή ελληνικό προτεκτοράτο! Καλά θα κάνει να ξυπνήσει άμεσα!

Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα συνδικαλιστικά ξεπουλημένα όργανα του ΟΤΕ, για άλλη μια φορά θα σιωπήσουν και θα αποσιωπήσουν, και αυτή την περίπτωση. Ο κάθε ένας από τους εργατοπατέρες θα κοιτάξει αποκλειστικά και μόνο την πάρτι του, όπως κάνουν χρόνια τώρα. Δεν πρόκειται κανείς τους να προσπαθήσει να διασώσει και να διαφυλάξει ότι έχει απομείνει από τον Δημόσιο υπάλληλο.

Σε κάθε ελληνική οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον ένας Δημόσιος υπάλληλος, που σύμφωνα με τα τέτοιου είδους μελλοντικά σχέδια κινδυνεύει. Κινδυνεύει η θέση εργασίας του, η αξιοπρέπεια του, και πλέον και η υγεία του. Προστατέψτε και αυτόν και την οικογένεια του, διαδώστε το συγκεκριμένο κείμενο.

Υ.Γ. Προκαλώ τον οποιοδήποτε έγκριτο δημοσιογράφο να ψάξει το θέμα και εάν το κρίνει σκόπιμο να με διαψεύσει! Εξαιρούνται οι εγκάθετοι megaλοι και skaiαριανοι δημοσιογράφοι, αυτοί ζουν σε άλλον πλανήτη, τον Βενιζέλο. Με αυτούς, ούτε καλημέρα!



* Σε μια σύντομη έρευνα στο διαδίκτυο σχετικά με τις θυγατρικές του Ομίλου ΟΤΕ, με έκπληξη ανακάλυψα τουλάχιστον10 θυγατρικές.

** Τάγματα εργασίας που οργάνωσαν οι Τούρκοι κατά την Μικρασιατική καταστροφή, στα οποία χιλιάδες Έλληνες και Αρμένιοι έχασαν την ζωή τους σε καθεστώς εξουθενωτικής εργασίας και σκλαβιάς.





3 σχόλια:

  1. Ερώτηση κρίσεως: Πόσοι από τους εργαζόμενους του ΟΤΕ μπήκαν χωρίς βύσμα;;
    Όταν σκάβεις το λάκο του άλλου ενδέχεται να πέσεις εσύ μέσα ... και δεν είναι όλα τα πράγματα περασμένα - ξεχασμένα, εργάτες είναι και αυτοί και είναι θλιβερό να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο, αλλά πρέπει να μαθαίνουμε και από τα λαθη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εργάζομαι στον ΟΤΕ και δεν έχω μπει με βύσμα αλλά με εξετάσεις και χωρίς μέσον.Δυστυχώς ο νυν προιστάμενός μου επειδή ισχύει κάτι από τα πιό πάνω που γράφει το κείμενο,με βαθμολόγησε με χαμηλή βαθμολογία ενώ τις προηγούμενες χρονιές με όλους τους άλλους προισταμένους είχα υψηλή.Μου διεμήνυσε μάλιστα ότι και του χρόνου θα είναι η ίδια και αν μου αρέσει αλλιώς να φύγω.(Δηλ.και του χρόνου ξέρει από τώρα τι θα μου βάλει!).Δυστυχώς αν και του χρόνου πάρω πάλι χαμηλή βαθμολογία θα κινδυνέψω ή να απολυθώ ή να καταλήξω στην εν λόγω εταιρεία και ας είχα τα προηγούμενα χρόνια υψηλές βαθμολογίες.
    Ηδη μου έχει στερήσει έτσι μία μισθολογική βαθμίδα και του χρόνου κινδυνεύω και με απόλυση ακόμη διότι αν πάρεις δύο χρονιές χαμηλή βαθμολογία μπορεί να απολυθείς με τα νέα δεδομένα.Κι όλα αυτά γιατί ο τύπος έχει προσωπικές διαφορές με εμένα δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε/η Ανώνυμε
      Δυστυχώς όταν γράφτηκε αυτό το κείμενο υπήρχαν ήδη οι πρώτες διαβουλεύσεις εντός ΟΤΕ για το συγκεκριμένο θέμα, κανείς όμως δεν έδωσε σημασία... τώρα που ξεκίνησαν οι αξιολογήσεις, και οι άδικες καμπάνες τώρα βλέπω κινητικότητα και επισκεψημότητα στο συγκεκριμένο κείμενο.
      Μακάρι να βρουν όλοι οι υπάλληλοι ένα τρόπο αντίδρασης σε αυτή την κατάφωρη αδικία. Και τρόποι αντίδρασης υπάρχουν.
      Το μόνο που μπορώ εγώ από πλευράς μου να σου πω είναι, ότι όσο μπορώ και με όποια μέσα θα σας υποστηρίζω και θα σας ενισχύω. Το συγκεκριμένο μπλογκ είναι ανοιχτό για όποιον θέλει να εκφραστεί.
      Τέλος καλή δύναμη!
      (ελπίζω να διαβάσεις την απάντηση γιατί δεν έχω τρόπο επικοινωνίας μαζί σου)

      Διαγραφή