Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Αλληλεγγύη ΡΕ!

Αλληλεγγύη ΡΕ!
Τις τελευταίες μέρες «χαζεύοντας» στο διαδίκτυο και το twitter, όλο και πιο συχνά αντιλαμβάνομαι (ναι το παθαίνω και αυτό, εάν και όχι συχνά ευτυχώς) ότι γράφω την λέξη «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» !
 Ίσως να φταίει ότι πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα (?), ή ότι μας ανακοινώνονται συνεχώς νέα χαράτσια (!), ή ότι 117 βουλευτές (!) θέλουν λέει τα χρωστούμενα από το Δημόσιο ή ίσως ότι το 2030 (!) θα αρχίσει να μειώνεται το χρέος (τελικά μάθαμε πόσο είναι?). Δεν ξέρω ποιος είναι ο κυρίαρχος λόγος άλλα σίγουρα μια βόλτα στην νεκρή πλέον «εορταστική» Αθήνα σίγουρα θα βοηθήσει τον οποιονδήποτε να θυμηθεί τι σημαίνει αλληλεγγύη, και να επαναπροσδιορίσει τον «τρόπο δράσης» του.
Αλληλεγγύη – η σχέση Αμοιβαίας ηθικής και/ή υλικής υποστήριξης (κατά Μπαμπινιώτη)! Προς ενημέρωση του κάθε ανίδεου ή κάθε πολυάσχολου νεοέλληνα που έχει ξεχάσει τι σημαίνει η λέξη…
Όπου και εάν κοιτάξετε δίπλα σας θα δείτε συνανθρώπους μας να έχουν χάσει τα πάντα, βοηθήστε τους να μην χάσουν και άλλο από την αξιοπρέπεια τους.
Τι με κοιτάς ρε νεοέλληνα? Τι μου λες ότι δεν ξέρεις που να δώσεις? Τι τώρα ξαφνικά δεν εμπιστεύεσαι κανένα? Ναι θυμήσου το αυτό, μεθαύριο που θα έρθουν πάλι για ψηφοθηρία οι «εκλεκτοί» σου! Άνοιξε τα μάτια σου ρε πρόβατο! Παντού χρειάζονται βοήθεια! Άντε να σου πω αυτά που ξέρω εγώ! Στα σχόλια για το συγκεκριμένο άρθρο ελπίζω να δω και άλλα!
·         Το Σάββατο 17/12 Οι Γιατροί του Κόσμου θα μαζεύουν τρόφιμα στην Ιπποκράτους 146, Νεάπολη Εξαρχείων, από τις 11:00 – 19:00. Μια πρωτοβουλία του radiobubble (http://news.radiobubble.gr/2011/12/radiobubble.html) 
·         Στα γραφεία του ΣΔΥΠ, ακτή Ποσειδώνος & Δημοσθένους 2 πύργος Πειραιά. Στον 1ο όροφο μαζεύουνε ρούχα και τρόφιμα για άστεγες οικογένειες. Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-4171009
·         Στη Χαλυβουργία όπου συνεχίζεται η απεργία χρειάζονται ενίσχυση!
·         Και εκεί που μένεις! Δίπλα σου, στην γειτονιά σου υπάρχει πρόβλημα! Βγάλε τις παρωπίδες και δες.
Υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια! Και όχι ρε στόκε δεν θα σου την ζητήσουν! Δεν είναι επαγγελματίες επαίτες, έχουν αξιοπρέπεια! Δεν βρίσκονται σε αυτή την θέση επειδή το διάλεξαν, δεν κοιμούνται στους δρόμους επειδή είναι χίπηδες! Έχουν ανάγκη για σεβασμό και βοήθεια!
 Ένα πιάτο φαί, ένα παλιό ρούχο, ένα παιχνίδι που πλέον δεν χρειάζεσαι, ένα κιλό μακαρόνια (κόστος 0.50), και/ή ότι άλλο, μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που δοκιμάζεται, να νοιώσει σήμερα λίγο καλύτερα, να νοιώσει ότι ακόμη υπάρχει! Και το σημαντικότερο να νοιώσει ότι υπάρχει και κάποιος άλλος που ενδιαφέρεται για το εάν ζει ή όχι!
Είμαι κάθετος στο να ΜΗ δίνονται οικονομικές ενισχύσεις. Η οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια – με όση καλή πρόθεση και εάν δίνεται – μπορεί να «θρέφει» κατά βάθος κάποια άλλη εξάρτηση. Μην δίνεται στους τοξικομανείς χρήματα ή μην τους αγοράζετε εισιτήρια (νέο φαινόμενο) για να πάνε δήθεν σπίτι τους γιατί πάνε παρακάτω και τα πουλάνε, αντιθέτως εάν μπορείτε και θέλετε πηγαίνετε τους σε έναν φούρνο ή όπου άλλου να τους πάρετε κάτι να φάνε! Εξάλλου και ιατρικώς χωρίς πρέζα θα ζήσουν, άλλα χωρίς τροφή σίγουρα όχι.
Προσοχή επίσης και στις φιλανθρωπικές ΜΚΟ. Μην ξεχνάτε δεν πάει πολύς καιρός από τότε που πάλι διαβάζαμε για σκάνδαλα με τις κρατικοδίαιτες ΜΚΟ! Δεν λέω ότι όλες είναι ίδιες! Άλλα για καλό και για κακό ενισχύστε τους εάν θέλετε με υλικά (τρόφιμα και ρούχα) μόνο! Σίγουρα δεν θα ενοχληθούν…
Σήμερα η Αλληλεγγύη είναι επιτακτική ανάγκη! Όλοι μπορούμε με τον τρόπο μας και πρέπει να σταθούμε στις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, στις ομάδες που σήμερα δοκιμάζονται πιο σκληρά από όλους. Μην ξεχνάτε φίλοι μου, ότι μπορεί αύριο να είμαστε εμείς στην θέση τους!
Να θυμηθούμε λίγο από Μπρεχτ? «Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός. Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου».

4 σχόλια:

  1. Η φίλη μου @SylviaORenlshii με ενημέρωσε ότι στις 20 Δεκεμβρίου οι Γιατροί του Κόσμου από τις 15:00 μέχρι τις 22:30 στην Κοραή, στο Μετρό του Πανεπιστημίου θα μαζεύουν γάλα και άλλα τρόφιμα! Προσωπικά σας παρακαλώ να συνδράμετε! Και να το διαδώσετε! Βοηθήστε να κάνουμε την διαφορά σε αυτούς τους ανθρώπους και να γεννήσουμε συνειδήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η @SylviaORenlshii ξαναχτύπησε! Έρανος για την ενίσχυση απλήρωτων εργαζομένων του Λασιθίου, με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης (ξηρή τροφή, κονσέρβες, γάλα, καφέ κ.τ.λ). Τα παραπάνω είδη πρώτης ανάγκης, θα συγκεντρώνονται από τη Δευτέρα 12/12/11 έως και τη Δευτέρα 19/12/11 στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου Μίνωος 51 (περιφερειακός Αμμουδίου) από τις 10:00 έως τις 14:00 (εκτός Σαββατοκύριακο), όπως και στο Σωματείο Εργαζομένων της ΔΑΕΑΝ (στη Μαρίνα) τις ίδιες ημέρες και ώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αντίληψη του ωχαδερφισμού και της προσωπικής επιβίωσης του καθενός,που με έντεχνο τρόπο καλλιέργησε το κράτος του Μπατσόκ(μέσα απο την ιδιοτελή συνναλαγή του πολίτη με τον πολιτικό και ως επέκταση με τον κρατικό μηχανισμό)φτάνει στο τέλος του.Τα κρούσματα συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, μας χτύπουν την πόρτα.Πρόκειται για ανθρώπους που γνωρίζαμε και που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε οτι θα ζούσαν τέτοια βίαιη μετάπτωση στην ζωή τους.Και ακόμα υπάρχει το "μαξιλαράκι" της οικογένειας για πολλούς απο εμάς,συμπεριλαμβανομένου και του ευατού μου.
    Ο ανθρωπισμός αποτελεί πολιτική φιλοσοφία την οποία πολλές φορές η αριστερά αφήνει με κυνισμό στην άκρη.Οι άνθρωποι δεν αποτελούν στατιστικά στοιχεία και δεν τσουβαλιάζονται σε δείκτες.Προφανώς και αυτά παίζουν τον ρόλο τους για να αποτυπώσουν την εικόνα μιας κοινωνίας.Αλλα μέχρι εκεί.Μια εικόνα.Οι χίλιες λέξεις που την συνοδεύουν και που είναι οι σημαντικότερες δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωστούν.Ίσως μόνο απο κάποιον νεαρό ρεπόρτερ που προσπαθεί να κάνει ένα πιασάρικο θέμα στην TV ,το οποίο θα κάνει νούμερα γιατί θα ενεργοποιήσει τα fast food αντανακλαστικά της τηλεανθρωπιάς αλλά που θα ξεχαστεί με τους τίτλους τέλους του θέματος.Και ο ρεπόρτερ θα κοιμηθεί με τους αριθμούς τηλεθέασης στο προσκέφαλο του ενώ ο πρωταγωνιστής του ρεπορτάζ σε κάποιο παγκάκι,αν έχει σωθεί κανένα απο της αποξήλωση που πραγματοποιεί η δημαρχάρα μας.Βέβαια κάποιοι έχουν χτίσει καρίερες πάνω στον ανθρώπινο πόνο.Απλά στην Ελλάδα όταν τον ανθρώπινο πόνο τον παρουσιάζει ο "μέγας" Θεοδωράκης αποκτάει άλλη υπόσταση.Γίνεται κινηματογραφικό δρώμενο(τρομάρα του).Η πραγματιότητα όμως δεν αποτυπώνεται σε κανένα γυαλί.Είναι χίλιες φορές πιο βίααιη όταν βρεθείς αντίκρι της.
    Η παροχή αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης για κάθε άνθρωπο θα πρέπει να αποτελεί συνταγματικό καθήκον του κάθε κοινοβουλίου.Πόσο αστείο ακούγεται αν σκεφτείς τι κρύβεται πίσω απο την λέξη κοινοβούλιο την σημερινή εποχή(διαφθορά,οικονομικά συμφέροντα,άκρατος νεοφιλελευθερισμός).
    Και φτάσαμε λοιπόν στο τέλος της πελατειακής σχέσης πολίτη κράτους που επέβαλλε το Μπατσόκ.Κάποιοι πονηροί,ανδρείκελα του νεοφιλελευθερισμού και πολιτικοί αριβιστές που κάτω απο την στέγη του σοσιαλισμού έφτιαξαν πολιτικές καρίερες-βλέπε Λοβέρδους,Διαμαντοπούλες και Ραγκούσηδες-θα δούν πίσω απο την ρήξη της σχέσης αυτής την ίδρυση ενός κράτους αξιοκρατίας,μια καινούργια εποχή για την Ελλάδα και ανάλογες μεγαλοσχήμονες μαλακίες.Τι οφείλουμε να δούμε εμείς;Μια ευκαρία αντίδρασης ,πάλης και πολιτικής συνείδησης.Απο την στιγμή που η σχέση διαρρήχθει δεν χρειάζεται να πας να ξαναψηφίσεις Μπατσοκ και ΝΔ.Αν καταφέρουμε να ακυρώσουμε και την φυσική τάξη των πραγμάτων,δράση-αντίδραση,τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας.Στην Ελλάδα ζούμε το παράδοξο οτι το ένα σκέλος της συναλλαγής,ο πολίτης,θα πληρώσει ακριβά το τίμημα της ανήθικης συναλαγής του με το κράτος ενω το άλλο κομμάτι,η πολιτική/οί,θα προσπαθήσουν να παραμείνουν άθικτοι μέσα απο την καλλιέργεια του φόβου και της ανασφάλειας(χρεοκοπία,στάση πληρωμών).Θα συμφωνήσω με το πολυειπωμένο μότο των πολιτικάντηδων οτι η κρίση είναι ευκαιρία.Αποτελεί την μεγαλύερη ευκαιρία της Αριστεράς.Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σ' ολόκληρη την Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Ανώνυμε θα σου απαντήσω με το γνωστό Hasta la Victoria Siempre! Για όλες τις νίκες μικρές και μεγάλες που θα έρθουν (γιατί θα έρθουν είμαι σίγουρος), είτε είναι της Αριστεράς είτε των Ανθρώπων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή