Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής!


Ωραία (!) πάει και η 17 Νοέμβρη! Πάει και η φετινή 38ο επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου! Πάνε και οι εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείου. Αυτά φύγανε να δούμε όμως τι είδαμε και τι μας έμεινε (όχι ρε δε θα εξεταστείς)!...
Είδαμε χθες να πραγματοποιούνται μαζικές, ειρηνικές, οργανωμένες και αγωνιστικές πορείες, σχεδόν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Είδαμε οργανωμένα τα μπλοκ των αριστερών παρατάξεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), τα μπλοκ του ΠΑΜΕ, και άλλων να κινούνται ειρηνικά προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, χωρίς παρατράγουδα! Είδαμε την λαϊκή απάντηση στην ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ! Σύμφωνα με την Αστυνομία συμμετείχαν πάνω από 25,000 άτομα στις χθεσινές πορείες. Φαντάσου φίλε πόσοι ήταν τελικά όταν η αστυνομία κάνει λόγο για τόσους!
Είδαμε για πρώτη φορά την Υπουργό Παιδείας, την Βασίλισσα των DVD (παλαιότερα είχαμε την Τζούλια) Άννα Διαμαντοπούλου, να μην καταθέτει στεφάνι προς μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου. Μάλιστα είχε και το θράσος να κάνει και δήλωση «Aρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτή τη διαδικασία που συνιστά βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης και μετατρέπει την ουσία και το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου σε θέαμα βίας και εντυπώσεων…» Τι λες Αννούλα, σοβαρά? Ενώ πέρσι είχε νόημα για αυτό πήγες! Πέρσι που δεν είχες καταργήσει το άσυλο και ήθελες να κάνεις και εντύπωση πήγες! Φέτος που έχεις δώσει και ψήφο (ους) εμπιστοσύνης στην ακροδεξιά κυβέρνηση, δεν έχει νόημα!! Εεε?  Έχεις δίκαιο και εσύ, ξεπουλημένη! Καλύτερα που δεν πήγες, με την απουσία σου τίμησες περισσότερο τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου!
Είδαμε χθες και ηρεμία. Ηρεμία παρά το κλίμα αστυνομοκρατίας και την προκλητική παράταξη χιλιάδων αστυνομικών σε όλο το κέντρο των Αθηνών. Μάλλον οι γνωστοί σε όλους προβοκάτορες δεν πήραν εντολές να ρημάξουν τον κόσμο και να παίξουν το παιχνίδι τους που τόσο καλά ξέρουν πλέον. Μάλλον πήραν εντολή να πάνε για καφέ, ή να μελετήσουν τις προγραμματικές δηλώσεις του Καρατζαφίρερ! Να ξέρουν τι θα ψηφίσουν οι μούλοι! 7.000 αστυνομικοί στον δρόμο και σκεφτείτε ότι κάποιοι από αυτούς θα πάρουν υπερωρίες και κάποιοι προερχόμενοι από την επαρχία θα πάρουν και εκτός έδρας, για να στέκονται εκεί και να προκαλούν τον κόσμο! Λεφτά για συντάξεις δεν έχουμε άλλα για δυνάμεις καταστολής κάτι θα βρούμε…
Είδαμε το επίσημο τέλος του Πανεπιστημιακού ασύλου, με διμοιρίες των ΜΑΤ να εισέρχονται στον ιερό χώρο του Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, να καταδιώκουν διαδηλωτές, να κάνουν προσαγωγές και συλλήψεις. Κοίτα να δεις τελικά φίλε μου πόσο έπεσαν οι βάσεις στα Πανεπιστήμια, που μέχρι και τα ΜΑΤ μπήκαν! Ξεφτύλες!
Είδαμε και το αίσχος με την παγίδα που οργανωμένα για άλλη μια φορά έστησε η Αστυνομία. Στο τέλος της πορείας όσοι άτυχοι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την Λ. Αλεξάνδρας και τον σταθμό του Μετρό Αμπελοκήπων, να θυμίσουμε ότι οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής ήταν κλειστοί από τις 15:00, αναγκαστικά έπεσαν στην ενέδρα των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ οι οποί από μαρτυρίες κόσμου, κυνηγούσαν διαδηλωτές και αδιακρίτως χτυπούσαν τον κόσμο. Προσαγωγές και συλλήψεις έγιναν και μέσα στο Μετρό! Να συγχαρούμε τους οργανωτές αυτού του πάρτι, τους επικεφαλείς της Αστυνομίας! Είσαστε τραγικά έξυπνοι και εκπαιδευμένοι παγιδεύσατε τον κόσμο, και ρισκάρατε τις ζωές τους κυνηγώντας τους μέσα στο Μετρό! Ανίκανοι και Ανίδεοι!
Είδαμε και τραυματισμούς, πάντα στην προσπάθεια να αποφύγουν την σύλληψη τραυματίζονται τα παιδιά. Μήπως τελικά είναι όλοι ΑΜΕΑ αυτοί που κατεβαίνουν στις πορείες και αυτοτραυματίζονται? Μάθαμε ότι και οι δύστυχοι οι μπάτσοι τραυματίστηκαν άλλα τα έχουμε ξαναπεί… http://automolisi.blogspot.com/2011/10/blog-post_1743.html
Σήμερα που βλέπουμε και βιώνουμε ένα πολιτικό πραξικόπημα και μια νέα Χούντα, όχι συνταγματαρχών άλλα τραπεζιτών, να σας πω και μερικές ξύλινες λέξεις που μόλις θυμήθηκα? Κάτω η Χούντα και ο Φασισμός!! Τίποτα πιο επίκαιρο σήμερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου