Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ο φόβος «ΝΑ» φυλάει τα έρμα !

Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών και εξελίξεων, τίποτα δεν μου κάνει μεγαλύτερη αίσθηση από την απανταχού κυριαρχία του φόβου. Φόβος σε όλα τα επίπεδα και προς πάσα κατεύθυνση.
Δεν θα ήθελα να εστιάσω στον φόβο που προκαλούν τα ΜΜΕ προς τον κόσμο, ή τα όργανα καταστολής προς τους διαδηλωτές, άλλα στον αίσθημα φόβου που έχει κυριέψει τον ΓΑΠ και τα φιλαράκια του.
Ενώ καθηγητές οικονομικών, δικαίου, διεθνής οίκοι αξιολόγησης, αριστεροί και άλλοι γνωρίζοντες (σίγουρα όχι εγώ δηλαδή) διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί το ελληνικό χρέος που πλέον είναι μη βιώσιμο, ο ΓΑΠ και η (α-) κυβέρνηση του αρνείται πεισματικά έστω και να ξεκινήσει διάλογο με όλους αυτούς  - να δει που τα στηρίζουν όλα αυτά. Μα που στείλατε το open.gov κ. ΓΑΠ?  Τι φοβάται ο ΓΑΠ και ούτε κουβέντα για ουσιαστική λύση και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους? Μήπως δεν τον βγάλουν employee of the month?
Αυτός ο φόβος είναι πλέον έκδηλος παντού μέσα στην κυβέρνηση. Περίτρανο παράδειγμα η πρόσφατη (μόλις χθεσινή) επιτυχία του νέου Υπουργού οικονομικών. Μεγάλη επιτυχία και μεγάλο ταλέντο τελικά ο κ. Βενιζέλος πήγε να διαπραγματευτεί με την Τρόικα το μεσοπρόθεσμο με καλύτερους όρους και τελικά το έκανε πολύ χειρότερο από τον προκάτοχο του! Κ. Βενιζέλο τελικά καλύτερα να μασάτε (εάν και αυτό με τα κυβικά σας επίφοβο είναι) πάρα να μιλάτε.  Γιατί στην Τρόικα δεν βγάλατε αυτό το αυστηρό ύφος με το όποιο ζητάτε από τον λαό να σας στηρίξει «για να περάσουμε τον κάβο»? Γιατί?
Ας μας εξηγήσει κάποιος γιατί ούτε λόγος για επαναδιαπραγμάτευση?  Τόση φάπα πέφτει εκεί έξω στα Ευρωπαϊκά meeting που ούτε να το σκεφτούνε δεν τολμάνε? Μήπως υπάρχει κανένα μεγάλο τέρας εκεί «έξω»? Αφού όλοι στις ομιλίες τους προχθές (πριν την ψήφο εμπιστοσύνης) μας ενημέρωναν ότι ακούνε τον λαό, γιατί και εδώ κωφεύουν?
Τέλος άφησα τον φόβο που έχει εμφυτευτεί σε όλα τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος.  Λέω όλα γιατί όλοι ψήφησαν και δώσανε προσφάτως ψήφο εμπιστοσύνης!
Φόβος για εκλογές, γιατί η ήττα τους είναι προδιαγραμμένη. Φόβος να αντιμετωπίσουν τις ευθύνες τους έναντι στον λαό - ας μην ξεχνάμε όλοι αυτοί σήμερα στην κυβέρνηση έχουν μερίδιο ευθύνης! Δεν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ από γεννησιμιού τους? Δεν υπήρξαν υπουργοί επί σειρά ετών? Φόβος να αφήσουν τις καρέκλες τους – τόσα σκάνδαλα, τόσες αποτυχίες και ούτε μια παραίτηση! Φόβος κα να περπατήσουν στον δρόμο – το γιαουρτάκι πλέον, αν και έχει ακριβύνει πάει σύννεφο!  Μια φοβισμένη – φοβική κυβέρνηση.
Αργά ή γρήγορα (ελπίζουμε όλοι) ο λαός θα ξυπνήσει! Και τότε θα θυμηθούν την άλλη λαϊκή ρήση «Φωνή λαού οργή Θεού» . Για να μην κατηγορηθώ από κάποιους ότι ενθαρρύνω την βία, μπορούνε να θυμηθούνε και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου «Κρύψου» (να μην σε ξαναδώ)! http://www.youtube.com/watch?v=Rw_nFPknAxo

1 σχόλιο:

  1. Η εκμετάλλευση γεννά το αίσθημα της αδικίας .

    Η αδικία γεννά αντίδραση .

    Η αντίδραση τις περισσότερες φορές γεννά βία ,

    και η βία θα γεννήσει ΒΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή