Τρίτη 2 Απριλίου 2013

We Love Antonis!

Και εγώ όπως πολλοί άλλοι είδαμε προχθές το Immersion της Action Aid και του κ. Κανάκη. Ευλόγως νομίζω μας δημιουργήθηκαν πολλά ερωτήματα/σχόλια σχετικά με το «θέαμα» που μας παρουσιάστηκε.
Κάποια από τα ερωτήματα/σχόλια άφησαν μια πικρή γεύση και όχι τόσο για το συγκεκριμένο πρόσωπο του κ. Κανάκη, και του κάθε Κανάκη, άλλα για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν αδιαμφισβήτητα γεγονότα, όπως οι δυσκολίες στην καθημερινότητα της Αφρικής και των κατοίκων της.
Ο φίλος Jorge (@fotiakaifos) έγραψε τα εξής εύστοχα σχόλια με τα οποία συμφωνώ…
"Ο Κανάκης αποτελεί την σκιά του συστήματος, καμουφλαρισμένη με ένα δήθεν αντικομφορμισμό που διέπει τον δήθεν αντισυστημικό του λόγο, τον οποίο εκφωνεί πάντα εκ του καναπέως... Καθόλου κατακριτέο που πήγε στην Αφρική και έζησε (ως παρατηρητής) από κοντά την φτώχεια και την ανέχεια... Αλλά προσωπικά είδα ένα ντοκιμαντέρ (?) εστιασμένο πρώτα στην ικανοποίηση της αδηφάγου αυταρέσκειας του και εν συνεχεία στα καθημερινά προβλήματα επιβίωσης με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι των χωριών της Σιέρα Λεόνε... Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τα κοντινά πλάνα στο καλογυμνασμένο σώμα του Κανάκη (μέτρησα πέντε με έξι πλάνα) πως βοήθησαν στην ενεργοποίηση του προβληματισμού των τηλεθεατών.. Επίσης μου έκανε αλγεινή εντύπωση οτι όταν ο λευκός σωτήρας (βλέπε Κανάκης) αναπάραξε μουσική μέσα από το ακριβό του i-phone 600 ευρώ, κοινώς βάρεσε το ντέφι, οι ιθαγενείς χόρεψαν στον ρυθμό του... Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η καταστροφή του περιβάλλοντος που συντελείται στην γειτονιά του, δεν δείχνει να τον συγκινεί... Το ένα βέβαια δεν αναιρεί το άλλο παρόλα’ αυτά αποτελεί σημείο αντιφατικό για μια ευαισθητοποιημένη τηλεοπτική περσόνα σαν τον Αντώνη Κανάκη..."
Τέλος, προσωπικά θα ήθελα να προτείνω στον κ. Κανάκη μια συνεργασία με την Μάγια Τσόκλη, ώστε μαζί να μπορούν να βολοδέρνουν στον κόσμο και να μας δείχνουν και άλλα “αξιοθέατα”. Και Αντώνη Κανάκη  μην ξεχνάς ότι στα βήματα της κ. Τσόκλη αύριο μπορεί να γίνεις και εσύ βουλευτής! Ίσως τότε να θελήσεις να βγεις και να μιλήσεις για τα όσα εγκληματικά γίνονται στις Σκουριές Χαλκιδικής! Χαλαρά βέβαια γιατί οι Σκουριές είναι μακριά από την παραλία που παίζεις ρακέτες με τους φίλους σου, οπότε NO WORRIES!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου