Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

#tutorpool – Δίκτυο Εθελοντισμού & Αλληλεγγύης για την Παιδεία


Με κεντρικό σύνθημα Κανένας μαθητής χωρίς βοήθεια, ξεκίνησε δυναμικά η παρουσία του #tutorpool στο διαδίκτυο (www.tutorpool.gr)! Μια δράση αλληλεγγύης που στοχεύει σε μια από τις πιο αδύναμες κοινωνικά ομάδες, τους μαθητές (οκ κάποιοι μαθητές ίσως να μην είναι και τόσο αδύναμοι).
Σε μια περίοδο που η δωρεάν παιδεία υπάρχει μόνο στην θεωρία, που σχολικές μονάδες για δήθεν οικονομικούς λόγους συγχωνεύονται/καταργούνται,  σε μια περίοδο,  που οι μαθητές των σχολείων «απαλλάσσονται» από τα βιβλία τους και τους δίνονται CD, σε μια περίοδο που καθημερινά η Υπ. Παιδείας κα. Διαμαντοπούλου, απαξιώνει δάσκαλους και καθηγητές και το έργο τους, έρχεται μια δράση απάντηση απλών εθελοντών, που έβαλαν πείσμα να εργαστούν εθελοντικά ώστε να αλλάξουν αυτή την εικόνα! Το #tutorpool!
Σε αυτούς που ακόμη δεν έχουν πάρει μυρωδιά τι είναι το #tutorpool απλά να σας ενημερώσω (χμμ σωθήκατε άμα περιμένετε ενημέρωση από εμένα) ότι πρόκειται για δίκτυο εθελοντισμού και αλληλεγγύης για την παιδεία, με σκοπό την μετάδοση και ανταλλαγή γνώσεων από εθελοντές δασκάλους προς μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα της ενισχυτικής διδασκαλίας.
Η συνεχώς αυξανόμενη παρέα του #tutorpool απαρτίζεται από εθελοντές μέλη της ευρύτερης εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας που έχουν την ικανότητα και όρεξη για δωρεάν διάθεση γνώσεων σε αυτούς που αδίκως δοκιμάζονται αυτή την εποχή, χάνοντας το δικαίωμα της δωρεάν παιδείας! Ναι καλά διάβασες φίλε μου Δωρεάν! Όλοι οι εθελοντές του #tutorpool διαθέτουν διδακτικές ώρες δωρεάν και επ ουδενί δεν αμείβονται για τα μαθήματα που προσφέρονται μέσω του #tutorpool.
Το γεγονός ότι είναι δωρεάν φίλε υποψήφιε μαθητή, (δια μέσω #tutorpool) πρέπει να σε κάνει να αναλογιστείς.  Σκέψου πραγματικά εάν χρειάζεσαι και όντως δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις οικονομικά σε ενισχυτική διδασκαλία. Επειδή οι άνθρωποι είναι καλοί και φιλότιμοι ΜΗΝ τους πεθάνουμε κιόλας, εξάλλου μπορεί με αυτό τον τρόπο να στερείς από κάποιον άλλον μαθητή την πρόσβαση σε δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία.
Στην εποχή που ζούμε και βιώνουμε, είναι σημαντικό να βλέπουμε ωφέλιμες δημιουργικές δράσεις πραγματικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας. Και μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί το #tutorpool. Ηθική αυτουργός της συγκεκριμένης δράσης η @dolsevito και η ευφάνταστη παρέα της, που  έδρασαν με μόνο γνώμονα την αγάπη και ένα καλύτερο μέλλον των συνανθρώπων μας (νέων και όχι τόσο).
Ανάπτυξη Κύριοι «άρχοντες» του Τόπου, δεν είναι μόνο η πράσινη και σαφώς δεν είναι μόνο οι νέες δήθεν επενδύσεις που θα δημιουργήσουν νέες δήθεν δουλειές και περισσότερα κέρδη για τον κάθε βιομήχανο/εργολάβο, είναι και η προσωπική ανάπτυξη αυτή που έρχεται μόνο από την παιδεία και την γνώση! Συγνώμη (ναι καλά!) που κάποιοι βάλανε σκοπό να σας χαλάσουν τα σχέδια, και να μην επιτρέψουν την νεολαία να μείνει αγράμματη και απαίδευτη! Και μη τολμήσετε να προσπαθήσετε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να καπελώσετε ή να εμποδίσετε την δράση των εθελοντών του #tutorpool γιατί θα σας πάρουν με τις πέτρες και τα γιαούρτια (όσοι ακόμη την έχετε γλυτώσει)!
Τέλος προς όλους τους συνανθρώπους, συμπολίτες μας που ακόμη πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να αλλάξει η τωρινή κατάσταση, ακολουθήστε το παράδειγμα του #tutorpool! Συμπράξτε μαζί τους – ή με όποια άλλη ομάδα δράσης και αλληλεγγύης –ενισχύστε τους  με όποιον τρόπο μπορείτε είτε ως δάσκαλοι είτε ως απλοί εθελοντές. Όλοι μπορούμε και πρέπει να κάνουμε κάτι…  το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια!!!  

Υ.Γ. Επισκεφτείτε την σελίδα του #tutorpool (www.tutorpool.gr) και γίνετε μέλη. Δείξτε την πραγματική σας διάθεση και αλληλεγγύη.
 

3 σχόλια: