Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Της θειάς σου ρε !!!

  
Τις τελευταίες μέρες έχουμε αναλώσει αρκετές ώρες συνομιλώντας με φίλους σχετικά με το υπέρογκο ελληνικό χρέος, και πάντα καταλήγαμε να αναρωτιόμαστε τελικά σε ποιους χρωστάμε? Που είναι αυτοί οι τυχεροί που θα «πληρωθούν» με τους δικούς μας φόρους και κόπους? Γιατί δεν έρχονται οι ίδιοι να ζητήσουν τα χρωστούμενα και να τους αποπληρώσουμε ? Μάλλον γιατί ξέρουν τι θα πάρουν
Πέρα όμως από τα γνωστά: ότι χρωστάμε τεράστια κεφάλαια λόγω δανεισμού για τις ανάγκες χώρας μας, κάνεις δεν μπορούσε να μου δώσει ένα ονοματεπώνυμο ενός που του οφείλω λεφτά – χρησιμοποιώ τον 1ο ενικό γιατί και εγώ χρωστάω και ας μην «τα έφαγα», εξάλλου ήδη μου μειώθηκε ο μισθός χάριν μεσοπροθέσμου! Λοιπόν, χρωστάω και χρωστάτε στην θεία του Jeffrey!! Μην κάνετε έτσι και μην με μουντζώνετε, θα σας το εξηγήσω…!
Στην Αμερική μέχρι πρότινος οι τράπεζες χωρίζονταν σε δυο είδη, τις λεγόμενες επενδυτικές τράπεζες (investment banks) όπως η Goldman Sachs και στις εμπορικές τράπεζες (commercial banks) αντίστοιχες με τις δικές μας (Εθνική κ.α.). Ήθελε λοιπόν η φαφούτο καπιταλού θεία του Jeffrey να επενδύσει από την Φλόριντα την «μικρή» της σύνταξη. Αποφάσισε λοιπόν να αυξήσει τα έσοδα της και την σύνταξη της και επισκέφτηκε μια επενδυτική τράπεζα, όπου και τελικά κατάθεσε κάτι «μικροποσά». Σαφώς η κατάθεση έγινε μόνο όταν έλαβε διαβεβαιώσεις ότι θα πάρει υψηλή απόδοση και κέρδος για κεφάλαιο το οποίο θα κατέθετε.  Δεν πήγε σε μια εμπορική τράπεζα γιατί βλέπεις στην Αμερική οι τόκοι καταθέσεων είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Έτσι λοιπόν έφυγε χαρωπή για την «καλύβα» της ελπίζοντας ότι όταν έρθει ο Χάρος να την πάρει, θα έχει τίποτα «ψιλά» να του δώσει μπας και την αφήσει να ζήσει κάνα μήνα ακόμη… και όχι με δανεικά!
Με τα λεφτά της θείας από την Φλόριντα, και άλλων ραμολημέντων καπιταλόσκυλων αμερικάνων, η επενδυτική τράπεζα αποφασίζει να αγοράσει μεταξύ άλλων και κάποια ομόλογα υψηλών αποδόσεων, άλλα παράλληλα υψηλού ρίσκου. Τα ομόλογα αυτά όταν ξεπληρωθούν θα αποφέρουν μεγάλα κέρδη και στην ίδια την εταιρία άλλα και στους τυχερούς συνταξιούχους, που θα δουν τα λεφτάκια τους να αυξάνονται χωρίς να φταίει η διπλωπία που χρόνια τώρα τους ταλαιπωρεί!  Και ποια καλύτερα από τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου! Κυρίως τώρα που τα μεγάλα αφεντικά διόρισαν τον Jeffrey για president of Greece?
Όποτε ο Jeffrey φροντίζει όλοι του οι μπαρμπάδες και οι θειάδες του να πάρουν όλα τους τα λεφτάκια πίσω εννοείται μαζί με τους συμφωνημένους τόκους! Και για αυτόν ακριβώς τον λόγω μας στύβει και περνάει καινούργια φοροεισπρακτικά μέτρα κάθε εβδομάδα! Έτσι κάνουν τα καλά παιδία! Φροντίζουν για τις συντάξεις των γερόντων – όχι των Ελλήνων ρε!
Jeffrey this is fucken Greece! Κατάλαβες?! Ή να στο κάνω πιο λιανά! Αυτό είναι εσχάτη προδοσία έναντι του ελληνικού λαού! Αδιαφορείς και εσύ και η (α-) κυβέρνηση σου για τον ελληνικό λαό και κοιτάς μόνο πως θα ξεπληρώσεις τους δανειστές σου, ανάμεσα τους και τις επενδυτικές τράπεζες, ώστε να πάρουν τα λεφτά τους πίσω οι συμπατριώτες σου! Και ποιος ξέρει θα σου πετάξουν και εσένα κανένα ξεροκόμματο, αξίας μερικών εκατομμυρίων δολαρίων!
 Ο κόσμος έχει λαλήσει από τα συνεχιζόμενα νέα μέτρα σου και δεν αντέχει άλλο! Και εσύ θες να φροντίσεις να έχει λεφτά η θειά σου να πάει στο McDonalds?!?
Η εσχάτη προδοσία κάποτε τιμωρούνταν με θάνατο, σήμερα απλά με ισόβια κάθειρξη! Ίσως κάποια πράγματα να ήταν καλύτερα τότε!... ααα και μην ξεχάσω της Θειάς σου ΡΕ!! Ανεγκέφαλε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου