Πως το καταφέραμε και αυτό? Μόλις πριν από 60 χρόνια ξεκινούσαν τα καράβια φορτωμένα εξαθλιωμένους έλληνες για τις «χώρες της επαγγελίας» είτε αυτή ήταν η Αμερική, είτε η Αυστραλία. Και να που ξανακάναμε τον κύκλο μας! Και η πόρνη η ιστορία επαναλαμβάνετε, και εμείς οι νεοέλληνες αποδείξαμε ότι εύκολα ξεχνάμε και πότε δεν καταφέραμε να μάθουμε τίποτα… Μόνο για καμία απάτη είμαστε καλοί, τόσο καλοί που οι απατεωνιές μας, μας άδειασαν χρεοκοπημένους στα χέρια του ΔΝΤ και των μεγάλων αφεντικών, σαν πρόβατα σε σφαγή!
Νέοι - και όχι μόνο - σε κατάσταση απελπισίας λόγω έλλειψης εργασίας, αβεβαιότητας για το μέλλον, πενιχρών μισθών (εάν υπάρχουν), ανασφάλιστης εργασίας, και στερημένοι από κάθε λογής εγχωρία ελπίδα, πλέον κοιτούν για κάτι «καλύτερο» στην άλλη άκρη του κόσμου. Νέοι με δυνατότητες, με πτυχία, και πρόθυμοι για εργασία. Νέοι, που εδώ λόγω των πελατειακών σχέσεων που επικρατούν και στους τομείς εργασίας, στην χρεοκοπημένη και βιασμένη Ελλάδα του ΔΝΤ και του ΓΑΠ δεν έχουν καμία τύχη!
Χθες μόλις διάβαζα για ένα 18 χρόνο που συγκέντρωσε 19,712 μόρια (!) στις Πανελλήνιες και όμως αποφασίζει να φύγει για την Γερμανία για ένα πιο σίγουρο μέλλον. Οι πρεσβείες του Καναδά και της Αυστραλίας, έχουν ανοίξει τις πόρτες τους διάπλατα και προσφέρουν ευκαιρίες σε νέους έλληνες διαφόρων ειδικοτήτων. Για του λόγου το αληθές, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των δυο εν λόγω πρεσβειών! Μεταξύ των άλλων που προσφέρουν, είναι και η ισονομία, και πλήρη δικαιώματα ως πολίτης στην χώρας τους. Δικαιώματα και έννοιες που η κυβέρνηση του ΜΠΑΤΣΟΚ και των προηγουμένων μας έχουν στερήσει!
Όσο και εάν το προφίλ αυτών των νέων μεταναστών είναι διαφορετικό από αυτό πριν 60 χρόνια, οι λόγοι που ωθούν στην «φυγή» παραμένουν οι ίδιοι. Φτώχεια, μιζέρια, απελπισία, αδικία, αναξιοκρατία … θα μπορούσα να γεμίσω σελίδες…
Ελπίζω να μην είναι θέμα χρόνου το πότε θα δούμε και πολιτικούς μετανάστες ?
Ακούω επίσης από τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ότι και η Αμερική περνάει κρίση και δεν είναι καλά οικονομικά, και διάφορα άλλα…. Μα η Αμερικάνικη οικονομία συνεχώς σε ύφεση δεν είναι? Από την Μεγάλη Ύφεση το 1930, έως και στην πιο σύγχρονη ιστορία, την ύφεση του 1990, το 2011, το 2007 και το 2009… και τι έγινε? Πουθενά δεν είδα τις γελοιότητες που γίνονται εδώ. Πουθενά δεν ψηφίστηκαν τέτοια μέτρα, που ούτε δικτάτορας στην Αφρική δεν θα τολμούσε να υιοθετήσει! Η Αμερικάνικη οικονομία με τα χιλιάδες προβλήματα της καταφέρνει και επιβιώνει μια χαρά! Μόνο εμείς θα (μας) πεθάνουμε από το υψηλό χρέος, λες και είναι υψηλό το σάκχαρο μας!!
Μάλλον αυτές οι μαλακίες λέγονται από την κάθε τηλεπερσόνα, για να μην φορτώσουμε πάλι τα καράβια, και πάμε να βρούμε ξεχασμένα ξαδέλφια και συγγενείς – γιατί όλοι έχουμε κάποιον γνωστό ή σοι μετανάστη στο America!
Δεν είμαι εγώ σε θέση ή κάνεις άλλους να κρίνει ή να επικρίνει, αυτούς που παίρνουν την απόφαση «να την κοπανήσουνε» από το Νταχάου που λέγεται Ελλάδα του 2011. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, και δεν μπορεί κανείς να επιπλήξει τον οποιονδήποτε που θέλει απλά κάτι καλύτερο από την ζωή του. Αυτόν που διεκδικεί αυτό που του ανήκει! Αυτό που του κλήρωσε!
Ένα ευχάριστο με αυτή την φυγή είναι, ότι ίσως μια μέρα όλοι αυτοί οι νέοι μετανάστες, ο ανθός της σημερινής νεολαίας, αποφασίσει να επιστρέψει και να βοηθήσει την σημερινή Ελληνική κοινωνία μπας και ξεστραβωθεί! Ααα και να μην ξεχάσω, ίσως να αλλάξει και η εικόνα μας στους ξένους. Δεν ακούμε όλη μέρα Ζορμπά! Τρώμε και άλλα φαγητά εκτός από σουβλάκι! Δεν είμαστε όλοι από την Καλαμάτα! Και ξέρουμε και άλλες λέξεις εκτός από το Μαλάκα – εάν και βολεύει πολύ σαν λέξη!
Βλέποντας την σημερινή κατάσταση, με τόσους νέους να διαλέγουν τον δρόμο της «φυγής» για ένα καλύτερο μέλλον και σκεφτόμενος το κομμάτι της βολεμένης ελληνικής κοινωνίας που μένει πίσω, αναπολώ ένα graffiti που κάποτε είδα σ’ ένα τοίχο και έγραφε, «Μετανάστες μην μας αφήνετε με τους Έλληνες!»